fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița| Prezența elevilor la simularea examenului de Bacalaureat 2021

in Actualitate/Educație by
Banner

Miercuri, 24 martie 2021, s-a încheiat simularea examenului de Bacalaureat.

Aceasta a debutat luni, când elevii de clasa a XII-a au susținut proba la Limba și literatura română. Au fost înscriși 3317 de elevi. Dintre aceștia, 2707 au fost prezenți, 609 au absentat, iar 1 candidat a fost eliminat în timpul desfășurării probei scrise. Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Cătălina Homeghiu, elevul a fost eliminat deoarece a fost surprins deschizând telefonul în timpul probei.

În cea de-a doua zi, marți, la proba obligatorie a profilului, au fost prezenți 2589 de elevi din totalul de 3317 de candidați înscriși. 728 de elevi au absentat și niciun elev nu a fost eliminat.

În ultima zi, la proba la alegere a profilului și specializării, s-au prezentat 2543 elevi din 3317. Au absentat 774 de candidați și niciun elev nu a fost eliminat.

Prezența la simularea examenului de Bacalaureat 2021 este ceva mai mică decât în anii trecuți, așa cum se poate observa în graficele transmise de IȘJ Dâmbovița.

Cei mai mulți dintre elevii care au absentat fără un motiv bine întemeiat sunt de la calse de seral și frecvență redusă.

Însă anul acesta s-au adăugat pe lista absenților și elevii care, deși își doreau, nu au putut participa la simulări din cauza faptului că se află în izolare sau carantină. În unele situații a fost vorba despre clase întregi cu prezența fizică suspendată.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top