fbpx

Platformă de știri și opinii

Marcel Ciolacu a marcat Ziua Pădurii alături de social-democrații dâmbovițeni

in Actualitate/Administrație/Politică by
Banner

De Ziua Internațională a Pădurii, social-democrații dâmbovițeni, în frunte cu Corneliu Ștefan, președintele filialei PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, au participat la o acțiune de împădurire, pe raza comunei I.L. Caragiale.

Nu mai puțin de 200 de puieți de frasin și stejar au fost plantați duminica aceasta. Alături de social-democrații din județul Dâmbovița a fost și Marcel Ciolacu, președintele PSD la nivel național, care a susținut ulterior și o conferință de presă.

Marcel Ciolacu a subliniat faptul că la fel de importantă precum plantarea de noi arbori este și oprirea tăierilor ilegale. Președintele social-democraților a declarat că va propune o amplă reformă a sectorului forestier, considerând protejarea pădurilor o prioritate națională și nu un subiect politic.

“Am vrut să vin de Ziua Internațională a Pădurii în Dâmbovița, pentru că aici sunt cele mai vechi păduri din țară. Trebuie să creștem suprafețele împădurite! Și să oprim definitiv tăierile ilegale. Reîmpădurirea României este o necesitate și ea trebuie să fie o prioritate.Nu doar astăzi, ci în fiecare zi!Noi asta am încercat: să protejăm pădurea și să ajutăm la regenerarea ei.Am inițiat Legea privind interzicerea exportului de bușteni. Am votat DNA-ul pădurilor. Am conceput și realizat un sistem integrat de urmărire a materialelor lemnoase – SUMAL, cum îl cunoașteți toți.Dar nu este încă suficient. Oprirea tăierilor ilegale este la fel de importantă ca plantarea de noi arbori! Voi propune o amplă reformă a sectorului forestier, pentru a pune capăt definitiv defrișărilor! Protejarea pădurii este o prioritate națională, nu un subiect politic!!!”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Și Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care a punctat cât de important este să creștem procentul suprafețelor împădurite atât în județul Dâmbovița, cât și în celelalte zone ale țării:

Poate una dintre cele mai prețioase averi pe care România le are este pădurea!Astăzi, în Dâmboviţa, alături de președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general, Paul Stănescu, președintele executiv al PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean, secretarul executiv al organizaţiei judeţene, Daniel Cristian Stan și parlamentarii PSD Dâmbovița, am vrut să dăm un exemplu și să reamintim tuturor cât de important este pentru toți să creștem suprafețele împădurite atât în Dâmboviţa, cât și în întreaga țară.Este datoria noastră, a tuturor, să facem tot ceea ce ține de noi să protejăm fiecare colț de pădure.De asemenea, trebuie creat și cadrul legal care trebuie să pună punct, în cel mai scurt timp, tăierilor ilegale. Sunt convins că prin inițiativele parlamentarilor PSD, DNA-ul pădurilor, interzicerea exportului de bușteni, dar și prin acțiuni precum cea de astăzi, plantarea a peste 200 de puieți, am făcut pași înainte pentru conservarea acestui bun pe care îl vom lăsa moștenire copiilor noștri.”

Și senatorul Titus Corlățean a transmis că s-a simțit excelent participând la acaestă acțiune și că ar trebui să devină un obicei pentru toți cetățenii ca, din când în când, să planteze câte un puiet: “Duminică, 21 martie 2021, am marcat Ziua internațională a pădurii, împreună cu Președintele PSD, Marcel Ciolacu, Secretarul general Paul Stănescu și colegii din organizația PSD Dâmbovița printr-o acțiune de împădurire în perimetrul comunei I.L. Caragiale. Gazdă ne-a fost domnul primar al comunei, Adrian Năstase. Am plantat puieți de stejar și frasin. M-am simțit excelent, ideea de a contribui la un mediu înconjurător sănătos pentru oameni și mai ales pentru copiii noștri și cei ce vor veni după noi ar trebui să ne determine pe cât mai mulți să facem mai des astfel de gesturi. Societatea civilă și iubitorii de natură pot, la urma urmei, să facă mult mai mult decât guvernele acestei țări…”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top