fbpx

Platformă de știri și opinii

VIDEO| 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro au ajuns la Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

Primele 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro hybrid au ajuns miercuri, 17 martie 2021, în municipiul Târgoviște.

Noile dotări pentru transportul public târgoviștean au o valoare de 44.720.680 lei, fără TVA, și fac parte din lotul de 28 de autobuze, lot care va fi completat până la sfârșitul lunii martie.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan și administratorul public al județului, Cristian Avanu, au participat alături de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, dar și reprezentanți din partea Companiei Mercedes-Benz la conferința de presă organizată la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, cu ocazia preluării primei tranșe de autobuze hybrid.

Votat autobuzul anului 2019, Mercedes-Benz Citaro hybrid este un mijloc de transport ecologic și sigur. Călătorii se vor bucura de condiții de transport modernene, autobuzele fiind dotate cu sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, dar și cu rampe care înlesnesc accesul persoanelor care utilizează cărucior rulant sau cărucior pentru copii.

Autobuzele vor avea o capacitate de transport de 105 locuri, 4 scaune fiind rezervate persoanelor cu nevoi speciale.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a precizat că, prin modernizarea transportului urban din Târgoviște, va crește eficiența acestui sector în beneficiul locuitorilor, care vor avea mijloace de transport moderne, civilizate și nepoluante:

„Astăzi este un eveniment important pentru municipiul reședință de județ. Așa cum a spus și domnul primar, aparatul tehnic și conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște au început de mult timp proiecte importante și încep să se vadă roadele tuturor proiectelor finanțate din bani europeni. De astăzi, gradul de confort al târgoviștenilor crește și, tot de astăzi, municipiul Târgoviște beneficiază de transport comun de înalt nivel, la fel ca și alte capitale din Europa și nu numai. Este un prim pas, iar împreună cu primarul municipiului Târgoviște avem și alte proiecte pe care le vom derula la nivelul orașului nostru, proiecte pe bani europeni, în exercițiul financiar 2021 – 2027. Felicitări conducerii primăriei municipiului Târgoviște! Vă asigur că vă vom fi alături, în implementarea tuturor proiectelor!”

Totodată, primarului Cristian Daniel Stan i-a fost înmânată o cheie de mari dimensiuni, simbol al companiei Mercedes, chiar de către reprezentanții acesteia. Edilul a transmis că alegerea a fost fără doar și poate cea mai bună, astfel de autobuze circulând în prezent și în capitalele europene.

„Astăzi, municipiul Târgoviște trăiește un moment important pe ceea ce înseamnă investițiile pe care administrația locală târgovișteană le implementează pe fonduri europene. Primul lot important de autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid comandat a ajuns în Târgoviște. Vestea bună este că duminică mai vin încă 6, iar săptămâna

viitoare le vom avea pe toate la Târgoviște, deci 28 de autobuze Mercedes-Benz. Valoarea celor pe care le avem astăzi este de aproximativ 5.000.000 Euro. Per total, contractul pe care administrația târgovișteană îl implementează – modernizarea transportului public în comun – depășește 160.000.000 lei. Este vorba despre un contract care, în afara celor 28 de autobuze, mai presupune, în etapa a doua, achiziția a încă 12 autobuze, suplimentar, așadar vom avea 40 de astfel de vehicule. De asemenea, se vor reabilita câteva artere rutiere importante din municipiul Târgoviște. Este vorba despre Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol I, Strada Gării, Strada Lt. Stancu Ion, pasajul din zona Pavcom, construirea unui depou, iar aici, în zona Complexului Turistic de Natație – a trei stații de capăt și reabilitarea stațiilor de traseu din municipiul Târgoviște. Tot transportul public din municipiu va fi modernizat în cadrul proiectului cu finanțare europeană. Este un moment de satisfacție pentru noi, cei din administrația publică locală târgovișteană, pentru că, după foarte foarte mult timp, iată că municipiul Târgoviște va beneficia în sfârșit de mijloace de transport moderne, cu nimic mai prejos decât mijloacele de transport folosite în orașe importante din Europa.”, a declarat Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Modernizarea transportului în comun se realizează în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”, derulat de municipalitatea târgovișteană.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top