fbpx

Platformă de știri și opinii

Gabriel Plăiașu ( deputat PNL de Dâmbovița): Întrebări pentru Ministrul Educației, în problema microbuzelor școlare

in Actualitate/Educație/Politică by
Banner

Deputatul PNL de Dâmbovița, Gabriel Plăiașu, a adresat o interpelare Ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, legat de o problemă de stringentă actualitate pentru sistemul educațional, în special pentru cel din Dâmbovița. Respectiv situația microbuzelor școlare.

Este necesară achiziționare a aproximativ 100 de microbuze școlare, doar în județul Dâmbovița, spune deputatul Plăiașu. Asta pentru că unele unități de învățământ au fost comasate și sunt mai mulți copii ce au nevoie de transport școlar. În plus, microbuzele școlare existente, în momentul de față, nu mai sunt suficiente, și din cauza că trebuie să se respecte distanțarea fizică, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Iată, integral, textul interpelării, adresate ministrului, de către deputatul liberal Gabriel Plăiașu.

Stimate domnule ministru,

  În ultima perioadă, mai mulți reprezentanţi ai Unităților Administrativ Teritoriale din judeţul Dâmboviţa mi-au solicitat informații legate de perspectiva repartizării unor microbuze destinate transportului copiilor la unităţile de învăţământ şi, după cursuri, către domiciliul acestora.

 Dotarea comunităţilor locale cu noi microbuze şcolare este cu atât mai necesară cu cât multe dintre parcurile auto sunt învechite, iar cheltuielile de întreținere a maşinilor destinate transportului şcolar au crescut semnificativ. De asemenea, în ultima perioadă, multe unităţi de învăţământ au fost comasate, ceea ce înseamnă că a crescut numărul elevilor care au nevoie de un mijloc sigur de transport până la şcoala de centru şi de la cursuri, acasă. Nu în ultimul rând, situaţia actuală impune ca microbuzul şcolar să transporte un număr mai mic de elevi simultan, pentru a fi respectată măsura distanţării fizice, situaţie în care un microbuz trebuie să facă mai multe curse pentru a  transporta toţi elevii la şcoală şi apoi acasă, în condiţii de siguranţă.  

Pentru județul Dâmbovița, la acest moment, se estimează un necesar de 100 de microbuze şcolare.

Față de cele prezentate mai sus, vă rog, domnule ministru, să ne precizați următoarele:

  • Va continua programul de dotare a Unităților Administrativ Teritoriale cu microbuze școlare?
  • Când vor fi alocate sumele necesare achiziţionării microbuzelor şcolare solicitate de Unităţile Administrativ Teritoriale?

Vă mulțumesc.

Solicit răspuns scris Cu stimă, Deputat Gabriel PLĂIAȘU

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top