fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Ionuț Vulpescu: “Guvernul a pus angajații din sistemul bugetar în boxa acuzaților!”

in Actualitate/Politică by
Banner

Într-o conferință de presă a PSD Dâmbovița, deputatul Ionuț Vulpescu a declarat că actuala guvernare a generat “un haos administrativ, care va duce la colapsul administrației publice centrale.”

Social-democratul susține că Guvernul, fiind al țării, ar trebui să discute atât cu opoziția, cât și cu partenerii sociali atunci când vine vorba de luarea unor decizii.

„S-a împlinit un an de la debutul acestei pandemii… Un an de guvernare liberală, pandemică, prin care numărul problemelor generate de criza sanitară și economică s-au multiplicat.

Nici acum Guvernul nu este format în întregimea sa. Posturi importante în Guvern și în agențiile statului nu sunt încă ocupate. Iar când sunt ocupate mai bine ar rămâne așa, neocupate. Criteriile de selecție sunt total aiuritoare. Rezultatele încep să se vadă. Haos administrativ, care va duce la colapsul administrației publice centrale.

După ce Guvernul Orban a înlocuit tot ce se putea înlocui în administrație, acum o parte din cei numiți trebuie să cedeze locul celor din USR și UDMR. Cât de coerente mai sunt administrația și instituțiile ei?

Miniștrii se răfuiesc cu colegii de Guvern, premierul se răfuiește cu miniștrii USR, apar scandaluri cu repetiție, unele dintre ele cum ar fi accesul fără drept la date confidențiale, constituind cu adevărat o amenințare la adresa siguranței naționale.

De fapt avem trei guverne, iar premierul Cîțu are evidente dificultăți în a gestiona Guvernul PNL. Să mai vorbim despre autoritatea pe care o are asupra miniștrilor din celelalte partide? Guvernul, repet, este al României. Așa scrie în Constituție.

Consecința: Guvernul trebuie să discute atât cu opoziția, cât și cu partenerii sociali, când ia decizii care privesc societatea în general. Dar cum s-o facă atâta vreme cât membrii coaliției nu discută între ei? Iar acum, principala direcție de atac a Guvernului vizează practic desființarea sindicatelor, în special a acelora din sistemul public.

Asta e promisa reformă a sistemului bugetar? La atât se rezumă? Guvernul a pus angajații din sistemul bugetar în boxa acuzaților, iar acum îi lasă și fără avocat!”, a declarat Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top