fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: Doar două sancțiuni, pentru cei care “n-au aflat” de modificarea orarului de restricții pentru circulația persoanelor (22:00-5:00)

in Actualitate by
Banner

Doar două sancțiuni contravenționale au dat polițiștii dâmbovițeni, în prima seară de control (14 martie 2021) și verificare a respectării noilor prevederi, în ceea ce priveste restricțiile de circulație a persoanelor în afara locuinței, ca măsură de prevedere împotriva răspândirii coronavirusului. Orarul de interdicție s-a modificat, începând din seara zilei de 14 martie, la nivel național, astfel că acum intervalul orar cu interdicții este cuprins între orele 22:00-5:00 și nu 23:00-5:00, cum era pâna acum.

Comunicat de presă IPJ Dâmbovița:

Sursa foto-IPJ Dâmbovița

La data de 14 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe raza întregului județ au fost organizate 38 de acțiuni punctuale, fiind legitimate 2.699 de persoane și verificate 330 de obiective de interes, dar și 47 de operatori economici și 41 de operatori transport persoane.

De asemenea, polițiștii de la rutieră au oprit în trafic, pentru control, 336 de mijloace de transport persoane, dintre care 105 au fost autovehicule destinate transportului public în comun.

În ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, s-au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale, iar pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 7.000 de lei.

Polițiștii dâmbovițeni desfășoară în continuare activități pentru siguranța cetățenilor, aceștia fiind pregătiți să intervină atunci când sunt constatate încălcări ale legii.

De asemenea, în contextul prelungirii cu 30 de zile, începând cu data de 14 martie a.c., a stării de alertă pe întreg teritoriul țării, reamintim cetățenilor faptul că este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

Totodată, vă informăm cu privire la faptul că în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00—5,00, cu excepțiile prevăzute de lege.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, iar pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top