fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben de ploi însemnate cantitativ, în Dâmbovița (15-17 martie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Vremea se strică din nou, iar meteorologii anunță, pentru zilele următoare, fenomene meteo extreme. A fost emis un cod galben de vreme rea pentru aproape întreaga țară. Dacă în Moldova și Transilvania ninsorile abundente vor fi cele care vor cauza probleme, în sudul țării (și în județul Dâmbovița) codul galben vizează ploi însemnate cantitativ, vreme de trei zile (15-17 martie).

Conform ANM:

Sursa foto-meteoromania.ro

 COD GALBEN


Interval de valabilitate: 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00
Fenomene și zone vizate: ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi și ninsori abundenteîn Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

 În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.
La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top