Platformă de știri și opinii

Raed Arafat explică de ce se restricționează circulația începând cu ora 22:00

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Raed Arafat, șeful DSU, este îngrijorat de prezența tulpinii britanice în țara noastră. „Asta înseamnă că avem o problemă și mai mare”, este concluzia acestuia.

Iată declarația lui Raed Arafat:

Au fost discutate mai multe variante pentru oră. Deciziile nu sunt luate de o singură persoană. Noi discutăm în grupul tehnco-științific. Am analizat unele măsuri din alte țări. Pe partea de circulație au variat diverse țări. (…) Această oră limitează activitățile ulterioare: dacă trebuie să ajungi la 22:00 acasă, nu mai ai timp – poate – să te vezi cu prietenii.

Nu e cazul să mergem mai jos în momentul de față. Ce știm sigur e că nu dorim să facem un lockdown total. Măsurile se adaptează și zonal.

Măsurile noastre au fost mai puțin radicale. Nerespectarea regulilor va duce la impunerea de măsuri mai stricte.

Scenariile duc la speculații și imediat la acțiuni de denigrare din partea unora sau altora. Nu pot să dau un scenariu. Suntem abia în ianuarie. Trebuie să așteptăm să vedem cum evoluează. Dacă mă întrebați acum cum o să fie în august, vă spun că nu știu.

Vaccinul a schimbat ceea ce avem față de anul trecut. Dar și experiența noastră. Diferența față de anul trecut e că avem o speranță.

Studiile arată că tulpina britanică este și mai mortală. Asta înseamă că avem o problemă și mai mare”.

Sursa: Știripesurse

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top