fbpx

Platformă de știri și opinii

Vaccinul AstraZeneca va putea fi administrat și persoanelor peste 55 de ani. Restricția de vârstă eliminată

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Vaccinul (anti COVID-19) produs de cei de la AstraZeneca și pentru care existau restricții la administrare (doar pentru cei cu vârste cuprinse între 18-55 de ani) va putea fi administrat și persoanelor mai în vârstă, din România.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, luni, că a fost eliminată restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca.

Astfel, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul CNCAV, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprinsîntre 4-12 săptămâni de la prima doză.

Se precizează într-un comunicat de presă (8 martie 2021) al Guvernului României, prin COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top