fbpx

Platformă de știri și opinii

Voinești: (Video) Puternic incendiu de vegetație. Ce spun pompierii dâmbovițeni, despre astfel de focuri

in Actualitate by
Banner

Se pare că este plin sezon pentru incendiile de vegetație uscată (provocate intenționat) în Dâmbovița. Și la Voinești, în dimineața zilei de sâmbătă, 27 februarie, au fost solicitați să intervină pompierii de la ISU Dâmbovița, după ce pe parcursul nopții un incendiu de vegetație izbucnise și la Aninoasa.

VideoIncendiu vegetație Voinești (27 februarie 2021)

“Incendiu vegetație uscată în comuna Voinesti, sat Izvoare. Pompierii de la Garda Voinești intervin în comuna Voinesti, sat Izvoare, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

Incendiu Voinești-27 februarie (sursa foto video articol-ISU Dâmbovița)

ATENȚIE!

Arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale:

– este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015;

– se poate executa numai cu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi după informarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea reglementărilor privind utilizarea focului deschis conform Ordinului ministrului internelor şi reformei administrative şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.605/579/2008, precum şi OMAI nr.163/2007.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Au transmis pompierii de la ISU Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top