Bani europeni pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

După finalizarea proiectului de modernizare, dotare și extindere a școlii “Mihai Viteazul”, a investițiilor care au vizat Gradinițele nr. 13 și 15, Creșele nr. 8 și 14, sala de sport de la Clubul Sportiv Școlar, baza sportivă de la Colegiul Național ” Constantin Carabella” și alături de lucrările substanțiale de modernizare și extindere care se derulează la școala “Matei Basarab” sau la Grădinița ” Rază de Soare”, încă o instituție de învățământ din municipiul Târgoviște va face obiectul unei ample investiții.

Este vorba despre Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”, iar lucrările care se vor derula aici fac parte dintr-un proiect în valoare de 20.656.566,55 lei (inclusiv TVA).

Prin implementarea acestui proiect se dorește realizarea urmatoarelor intervenții:

– REABILITAREA INTEGRALĂ A CORPULUI PRINCIPAL DE CLĂDIRE (Înlocuire tâmplărie; Refacerea instalației electrice; Înlocuirea rețelei de apă și dotarea cu hidranți; Anvelopare; Finisaje interioare si exterioare; Modernizare grupuri sanitare; Instalarea unui sistem de supraveghere video; Instalarea unui sistem de comunicare audio;).

– REABILITAREA SĂLII DE SPORT (Supraetajarea corpului existent în vederea amenajării unei săli de gimnastică; Anvelopare; Înlocuire tâmplărie;)

– SALĂ DE FESTIVITĂȚI ȘI CORP ADMINISTRATIV (în prelungirea clădirii școlii, se va construi un imobil format din două corpuri dreptunghiulare – corpul sălii de festivități, avand 610 locuri și corpul administrativ);

– AMENAJAREA CURŢII ŞI A BAZEI SPORTIVE (amenajarea a două terenuri de baschet; construire teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă şi tribună; pistă atletism din tartan, groapă de nisip; teren de badminton, amenajare peisagistică.

Totodată, unitatea de învățământ va beneficia si de mobilier nou, dotări de laborator, dotări cabinet stomatologic, dotări sală de mese, dotări sală de sport, dotări cabinete școlare și dotări sală de festivități.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10, “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”, vor debuta luna viitoare, iar durata de execuție este de cel mult 24 de luni.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner