fbpx

Platformă de știri și opinii

Aproape 100 de artiști (lăutari), din București, Dâmbovița și Călărași, cercetați pentru înșelătorie cu fondurile pentru COVID, destinate artiștilor

in Actualitate/Justiție by
Banner

Polițiștii din București audiează 99 de persoane din județele Dâmbovița, Călărași și București suspectate de înșelăciune în dauna statului, prejudiciul creat fiind de aproximativ 1,5 milioane de lei. Conform unor surse este vorba de artiști, cei mai mulți lăutari, ce ar fi înșelat statul cu acte false, pentru a obține ajutoarele oferite de stat angajaților rămași fără venituri din cauza pandemiei de COVID-19. Potrivit anchetatorilor, din luna martie 2020 și până anul acesta (februarie 2021), aceştia ar fi încasat indemnizaţii de 4500 de lei lunar.

Poliția Sectorului 1 al Capitalei a transmis și un comunicat de presă în acest sens:

Astăzi, 25.02.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 99 mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune .
Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada martie 2020- prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei/ lună .
Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 lei.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.”

Se spune în comunicatul de presă.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top