fbpx

Platformă de știri și opinii

Președintele CJD: “Curtea Domnească se află într-un amplu proces de reabilitare și restaurare, însă fără a se modifica imaginea și structura obiectivelor.”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Întrucât pe rețelele de socializare au apărut diverse postări în care anumite persoane notau informații false despre lucările aflate în desfășurare la Curtea Domnească din Târgoviște, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis un mesaj în care subliniază că restaurarea se face conform proiectului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a afirmat că nu vor fi afectate în niciun fel imaginea și structura obiectivelor de la Curtea Domnească din Târgoviște, iar ceea ce acum pare că ar fi un acoperiș pus pe Turnul Chindiei este doar un element de protecție pentru lucrările efectuate și va fi desființat la momentul finalizării proiectului.

“Pentru a opri informațiile false care, de câteva zile, circulă pe anumite platforme de socializare, vin cu următoarea precizare:
Turnul Chinidiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren sau orice alt tip de izolație.

În momentul de față, emblema municipiului Târgovişte și a județului, la fel ca și alte monumente din Curtea Domnească, se află într-un amplu proces de reabilitare și restaurare, însă FĂRĂ A SE MODIFICA IMAGINEA ȘI STRUCTURA OBIECTIVELOR.

Schelele sunt montate doar în faza de execuție a lucrărilor, acestea fiind necesare pentru accesul constructorilor la zonele care vor suferi intervenții, iar acoperișul ridicat pe Turn are rolul de a proteja lucrările de precipitații, urmând a fi desființat la finalizarea proiectului. Mai mult decât atât, pentru a evita evenimentele nefericite și pentru protecția turiștilor, între canelurile platformei de pe acoperișul Turnului Chindiei, se vor monta balustrade de sticlă.

De asemenea, pentru a pune în valoare arhitectura Turnului, se va realiza un mic spațiu de belvedere care va reînvia o mică parte a accesului din Turnul Chindiei către Palatul Domnesc.

Țin să precizez că valoarea lucrărilor este de 19.626.845,70 lei, banii europeni neramburasabili sunt în proporție de 85%, iar monumentele care sunt incluse în acest plan de reabilitare sunt următoarele: Ruinele Bisericii Paraclis, Biserica <<Sf. Vineri>>- Domnească Mică, Biserica Domnească <<Adormirea Maicii Domnului>> și Turnul Chindiei.”, a scris Corneliu Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top