fbpx

Platformă de știri și opinii

Crângurile – Octogenar decedat în urma unui incendiu pornit de la jarul din sobă

in Actualitate by
Banner

Dramă în localitatea dâmbovițeană Rățești (comuna Crângurile) în noaptea de 21-22 februarie. O casă a fost distrusă de foc, în urma unui incendiu izbucnit din cauza jarului din sobă ajuns în încăpare. Un bărbat de 85 de ani a fost găsit carbonizat, în casă, după ce focul a fost stins.

Incendiu casă Crângurile

Conform unui comunicat al pompierilor de la ISU Dâmbovița:

“Ieri, 21 februarie 2021, în jurul orei 22:00, pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Crângurile (satul Rățești).

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei și într-un dormitor al acesteia, existând riscul extinderii și la o gospodărie învecinată, la locuință și anexe, care au fost protejate și salvate din calea flăcărilor.

Din nefericire, proprietarul, în vârstă de 85 de ani, a fost găsit decedat (carbonizat) în interiorul locuinței.În urma producerii evenimentului au ars: acoperișul și podul casei pe o suprafață de cca.80mp, piese de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile și obiecte de uz casnic și gospodăresc.Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unei sobe lăsată nesupravegheată, din care a căzut jar direct pe podea, pe materiale combustibile (textile).

Pompierii dâmbovițeni au și câteva sfaturi pentru aceasta perioadă:

ATENȚIE la utilizarea sistemelor de încălzire locală! Înainte de utilizarea sistemelor de încălzire locală trebuie respectate următoarele măsuri:- sobele şi coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate; – zidăria şi tencuiala coşurilor de fum vor fi verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri, a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor; – nu se vor depozita în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;- în faţa uşiţelor sobelor se va amplasa o cutie metalică sau o coală de tablă de 70 x 50 cm, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile cu care acestea ar veni în contact.Cetăţeni, nu uitaţi!Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.„PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top