fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen.Virgil Guran (președinte PNL Dâmbovița): “Măsurile luate anul trecut au fost cele corecte”

in Economie/Politică by
Banner

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, afirmă că măsurile economice adoptate în anul 2020, de către cabinetul Orban, au fost cele corecte. Acest lucru îl probează, spune Guran, faptul că datele statistice, de la nivel european, demonstraeză că, în 2020, România a înregistrat cea mai mare creștere economică trimestrială (în trimestrul IV), de 5,3%, din întreaga Uniune Europeană. Nu este singura veste buna, în ceea ce privește economia România, mai spune senatorul dâmbovițean, iar datele economice, de la nivel european, pentru 2020, demonstrează acest lucru, în ciuda a ceea ce se afirmă în România, a mai transmis Virgil Guran.

„Propaganda de partid, mijloc de luptă, își are rolul și menirea ei atunci când este ancorată în realitate. De o bună bucată de vreme, toate canalele media abundă de știri false, denigratoare sau alarmiste. Sursa și ținta nu trebuie să le mai indic. Sunt cunoscute.​Din nefericire pentru adversarii noștrii, rezultatele statistice ale anului 2020 încep să prindă contur și cifrele arată că măsurile luate anul trecut au fost cele corecte.​Depășirea crizei are premise puternice, iar politicile guvernului focusate pe dezvoltarea investițiilor și optimizarea unor cheltuieli nu înseamnă austeritate, ci măsuri de relansare economică.​Astăzi vă prezint doar câteva cifre despre modul în care s-a mișcat economia și despre situația investițiilor, urmând ca alte zone ale economiei să le prezint data viitoare:

•România a avut în trimestrul IV cea mai mare creștere economică trimestrială, +5,3%, din Uniunea Europeană. Spre comparație, Austria a avut o contracție de -4,3%, Italia -2%, iar Franța -1,3%.

•În a doua jumătate a lui 2020, România a avut două creșteri economice trimestriale consecutive, trimestrul IV cu +5,3% și trimestrul III cu +5,6%, cele mai mari din ultimele decenii (media de la un trimestrul la altul este 1,4%).

•În 2020, România a evitat recesiunea tehnică(adică două trimestre de contracție economică consecutive), singurul trimestru de scădere economică fiind trimestrul II, cu -10,2%, urmare a lockdown-ului din primăvară.

•Cea mai rapidă redresare din ultimele decenii e rodul politicii de centru-dreapta, de investiții publice masive a Guvernului PNL (singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020) și deciziei raționale și curajoase de a nu impune un noul lockdown economic în toamnă.

•Bugetul de stat asigură în 2021, pentru investiții, 5,5% din PIB ̶ 61,4 miliarde de lei. + 8,3 miliarde de lei în 2021 față de 2020 + 9,5 miliarde de lei în 2020 față de 2019​

•Cheltuielile de investiții prevăzute în bugetul de stat pentru 2021 vor însuma 61,429 miliarde de lei, reprezentând 5,5% din PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de execuția bugetară din anul 2020!​

•În 2020, guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească din ultimul deceniu: 53,2 miliarde de lei, cu 9,5 miliarde lei mai mult față de 2019, având o pondere de 5,1% din PIB.​

•Saltul spre dezvoltarea României îl facem prin investițiile masive, motorul generator de bunăstare reală pentru întreaga societate. Investițiile cresc nivelul de trai, gradul de civilizație al unei țări și sporesc șansa ca fiecare persoană să se poată realiza în viață prin propria muncă.​

•În 2020, din cele 53,2 miliarde lei investite, 46% au fost făcute cu fonduri europene.​Acestea sunt adevăratele cifre și adevărul din spatele lor. Cine are onestitate, va recunoaște acest lucru. Cine nu, va trăi în minciună, spunându-i prețios propagandă de partid.”

A scris, pe pagina de facebook a PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Economie

Go to Top