fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Au început lucrările la parcul de 50.000 de mp de lângă Complexul de Natație

in Actualitate/Administrație by
Banner

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a anunțat că s-a dat startul lucrărilor la proiectul celui mai mare parc ce va fi construit în Târgoviște, raportându-ne la ultimii 50 de ani.

“În cadrul investiției cu titlul „Reconversia și refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Totodată, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top