fbpx

Platformă de știri și opinii

Titus Corlățean, intervenție în Senat pentru modificarea legii privind statutul magistraților din România

in Actualitate/Politică by
Banner

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, a intervenit în plenul Senatului României cu privire la o propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Modificarea acestei legi a fost propusă în 2019 de către deputații PSD Liviu Ioan Adrian Pleșoianu și Cătălin-Marian Rădulescu și constă în faptul că judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate și personalul conex personalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații, nu pot desfășura activități de cooperare cu lucrători sau colaboratori ai serviciilor de informații în baza unor proceduri stabilite prin protocoale sau prin alte documente cu caracter secret.

Senatorul Titus Corlățean susține că liberalii doresc ca magistrații României să fie aserviți serviciilor de informații și resping această lege afectând astfel sănătatea democratică a statului.

Social-demoractul Titus Corlățean susține propunerea legislativă și se opune prezenței ofițerilor acoperiți în rândul judecătorilor și procurorilor.

“Sugestia mea este să vă gândiți foarte serios! Vor fi consecințe și vom face toate demersurile posibile, în plan intern și în plan extern! Această lege, pentru sănătatea democratică a României, trebuie să fie aprobată în mod demn de Parlamentul României. PSD nu este de acord cu respingerea acestei legi!”, a declarat Titus Corlățean în plenul Senatului.

Întreaga intervenție a senatorului Titus Corlățean poate fi urmărită pe canalul de YoTube al Senatului României, printr-un click aici. Acesta a avut și dreptul la replică, iar momentul poate fi vizualizat pe același canal de YouTube, aici.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top