Platformă de știri și opinii

Sorin Cîmpeanu: „Din 22 februarie vor fi publicate testele de antrenament”

in Actualitate/Educație by
Banner

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în data de 22 februarie vor fi publicate testele de antrenament pentru evaluarea națională.

Din 22 februarie vor fi publicate testele de antrenament. Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult”, a declarat Cîmpeanu.

Programele pentru examenele naționale au fost deja publicate. Astfel, Evaluarea Națională din acest an se va susține după o nouă programă școlară.

Primele modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost publicate pe data de 2 noiembrie 2020. Este vorba de modele concepute pe modelul testărilor internaționale. Acestea au modificări, în mare parte, la Limba și literatura română.

Acum urmează să fie postate modelele din al doilea set, deoarece primul set de modele pentru Evaluarea Națională a fost dur criticat de către părinții elevilor, întrucât erau mai multe cerințe la Limba și literatura română.

Puteți găsi modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021, dar și calendarul complet printr-un click aici.

Sursa: Edupedu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top