fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen. Virgil Guran a votat desființarea Institutului Revoluției Române

in Actualitate/Politică by
Banner

​Senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, a trasnmis că a votat marți, 16 februarie 2021, desființarea Institutului Revoluției Române.

Liberalul Virgil Guran susține că desființarea, și nu reformarea, este cea mai bună soluție în cazul acestui institut despre care crede că a fost cuplat inutil la robinetul banilor publici, doar pentru ca anumite persoane să mai poată obține niște indemnizații pe care să le adauge la veniturile lunare.

„Astăzi, Senatul României cu sprijinul senatorilor din arcul guvernamental și, evident, cu opoziția PSD, a votat desființarea Institutului Revoluției Române.

​Da, ați citi bine! În România există un astfel de institut «consumator de fonduri publice», iar activitatea acestuia tinde asimptotic către zero, chiar zero absolut. În schimb, în fiecare an a consumat bugetul doar pentru plata salariilor și a devenit, ca orice sinecură, un cimitir de elefanți de unde Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și alții își mai primeau o indemnizație, o altă indemnizație, pe lângă cele pe care le primeau până să obțină acele poziții, iar ca o sfidare supremă, aceste indemnizații, consistente de altfel, erau plătite PE VIAȚĂ.

​Era evident că o asemenea instituție trebuia decuplată de la robinetul banilor publici prin tăierea nodului gordian, dintr-o dată. Desființarea și nu reformarea instituției, cum cerea PSD.

​Acolo nu se putea reforma nimic!
​Ce ar fi trebuit reformat? Să le dăm posibilitatea acestor beneficiari de indemnizații pe viață să le lase moștenire? Să le transmită urmașilor legali sau testamentari?

​Începând de astăzi, prin votul din Senatul României, Institutul Revoluției Române este un capitol închis al istoriei contemporane și m-am simțit onorat că am contribuit și eu prin votul acordat.”, a declarat senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița.

Sursa: Facebook PNL Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top