Platformă de știri și opinii

Ministrul Educației, despre universități: „Semestrul are 14 săptămâni şi pot veni 7 săptămâni prezenţă online, alte 7 săptămâni prezenţă fizică”

in Actualitate/Educație by
Banner

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat că multe universități se pregătesc să înceapă al doilea semestru cu prezență fizică alternativă a studenților.

Acesta a mai spus că semestrul al doilea are 14 săptămâni, iar studenții pot veni 7 săptămâni prezenți fizic, iar celelalte 7 săptămâni pot fi online: „Sunt multe universităţi care se pregătesc deja să ia decizia de prezenţă fizică alternativă a studenţilor. Asta înseamnă că sunt universităţi care  organizează partea de curs online, iar partea de laboratoare, lucrări practice, proiecte, cu prezenţă fizică.

E importantă această alternanţă pentru a reduce la jumătate numărul de studenţi din fiecare cămin. Semestrul are 14 săptămâni şi pot veni 7 săptămâni prezenţă online, alte 7 săptămâni prezenţă fizică, după care cealaltă jumătate revine cu prezenţă fizică”.

Cîmpeanu a mai spus că problema nu va mai fi prezența elevilor în sălile de curs, ci în căminele studențești, acolo unde este mai greu de păstrat: „Dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că am o oarecare experienţă de rector, pot să vă spun că problema nu este prezenţa studenţilor în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, problema este prezenţa studenţilor în căminele studenţeşti, acolo unde, cu toţii ştim, este mult mai greu de păstrat”.

Totodată, Ministrul Educației a mai declarat că, până acum, semestrul al doilea a început la o singură universitate: „Data de începere în semestrul al doilea diferă de la o universitate la alta, până acum a început la o singură universitate, UMF din Târgu Mureş. Cele mai multe încep în 1-2 săptămâni semestrul al doilea”.

Sursa: Edupedu

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top