fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Gabriel Plăiașu solicită ministrului Economiei să comunice stadiul procesului de preluare a activelor COS Târgoviște de către stat

in Actualitate/Politică by
Banner

Gabriel Plăiașu, deputat PNL de Dâmbovița, într-o întrebare adresată ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a solicitat un răspuns concret privind stadiul în care se află la momentul actual procesul de preluare a activelor Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște de către stat.

Liberalul Gabriel Plăiașu a subliniat faptul că nu este deloc de neglijat capacitate viabilă de producție în spațiul Oțelăriei Electrice nr. 2 (OE2) capabilă să realizeze 20.000 tone de fier beton într-o lună.  

Mai jos puteți vizualiza textul integral semnat de deputatul Gabriel Plăiașu:

Stimate domnule ministru,

Pentru platforma industrială a întregului județ Dâmbovița, fostul Combinat de Oțeluri Speciale din Târgoviște a jucat un rol extrem de important în plan economic și, mai ales, social.

O privatizare defectuoasă a răpit dreptul acestei valoroase societăți comerciale la o dezvoltare și modernizare firească în contextul necesităților de materiale finite (ex. fier beton) de care România are atâta nevoie în prezent, din dorința de a reduce semnificativ importurile.

Spre finalul anului 2020, în existența Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte a apărut o rază de speranță datorită preocupărilor conducerii Ministerului Economiei în frunte cu dl. Ministru Virgil Popescu și a doamnei Secretar de Stat, Daniela Nicolescu, în sensul în care s-a luat decizia preluării unor active viabile la Ministerul Economiei, în contul creanței către bugetul de stat.

S-a deschis un larg dialog pe această temă cu liderii de sindicat din cadrul societăţii amintite şi s-a convenit că toată lumea ar avea de câștigat din valorificarea creanţei. Pe de o parte, muncitorii și specialiștii care își văd salvate locurile de muncă, autoritatea locală prin încasarea de taxe și impozite și nu în ultimul rând, Statul roman care-și vede rezolvată o mare problemă în perspectiva investițiilor în infrastructură.

 Domnule Ministru, vorbim, în concluzie, despre o capacitate viabilă de producție în spațiul Oțelăriei Electrice nr. 2 (OE2) capabilă să realizeze 20.000 tone/lună de fier beton care ar avea în România piață de desfacere garantată.

Având în vedere situația de fapt, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați :

Care este în prezent stadiul procesului de preluare la Ministerul Economiei a activului viabil identificat în spațiul fostului Combinat de Oțeluri Speciale Târgoviște – procedură demarată în cursul anului 2020 ?

Vă mulțumesc.

Solicit răspuns scris.

Cu stimă,

Deputat Gabriel PLĂIAȘU

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top