Platformă de știri și opinii

Dâmbovița – Vremea geroasă continuă. Ce spun meteorologii. Prognoza meteo

in Actualitate/Utile by
Banner

Vremea deosebit de rece, cu temperaturi sub pragul de îngheț, va continua în cea mai mare parte a țării, dar în special în centrul și estul teritoriului, pâna în data de 17 februarie, au anunțat meteorologii. Informarea de vreme rea vizează și județul Dâmbovița, unde, cu excepția zilei de joi, 18 februarie, gerul va continua să se manifeste până săptămâna următoare.

Conform ANM:

Interval de valabilitate: 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00

Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud

În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.
Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

În Dâmbovița, maximele nu vor depăși 1-2 grade celsius, până în data de 17 februarie, în vreme ce minimele nocturne vor coborâ frecvent până la valori de minus 10 grade Celsius. La Târgoviște, conform prognozelor meteo, maximele vor urca până la valori de 11 grade Celsius (18 februarie) dar apoi vor coborâ, din nou, spre pragul de îngheț, în ultimele zile ale săptămânii. Minimele nocturne se vor încadra între -2 și -5 grade Celsius, iar ninsorile nu își vor mai face aparțtia decât sporadic (20-21 februarie).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top