Platformă de știri și opinii

UE va accelera procedura de autorizare a variantelor îmbunătățite de vaccin anti-COVID

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Uniunea Europeană a fost acuzată că există o gestionare lentă a pandemiei de coronavirus. Ca urmare, a anunțat că va accelera procedura de autorizare a variantelor de îmbunătățire a vaccinurilor împotriva noilor tulpini ale virusului.

Am analizat procedura cu Agenţia Europeană a Medicamentelor şi am decis ca de acum încolo un vaccin îmbunătăţit de către un fabricant pentru a lupta împotriva noilor tulpini pe baza unui vaccin deja existent şi certificat nu va mai trebui să treacă prin toate etapele de autorizare.

Prin urmare, vom avea mai repede la dispoziţie vaccinuri adaptate, fără a reduce criteriile de securitate”, a anunțat comisarul european pentru ediția de dumincă a unui cotidian german.

Comisia Europeană a fost dur criticată în legătură cu gestionarea lentă a pandemiei de coronavirus în țările U.E. Acest lucru s-a întâmplat din cauza procedurilor de certificare ale primelor vaccinuri ce au fost de o durată lungă în raport cu prevederile în vigoare în Regatul Unit sau în SUA, dar și a comenzilor de vaccin.

Uniunea Europeană nu este satisfăcută de situația actuală, însă comisarul european pentru sănătate a respins toate criticile: „Este fals să susţii că nu am făcut decât greşeli”.

Același comisar a dorit să evidențieze faptul că U.E. a reușit să obțină aprovizionarea cu 700 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an.

Sursa: Știripesurse

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top