fbpx

Platformă de știri și opinii

Cât mai ține gerul. Cod galben de vreme rea până în 15 februarie

in Actualitate/Utile by
Banner

Temperaturile extreme de scăzute vor continua să fie o prezență constantă, și în judetul Dâmbovița, și pe parcursul săptămânii ce începe în data de 15 februarie. Momentan, este în vigoare un cod galben de vreme geroasă, valabil în toată țăra, până în data de 15 februarie.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00
Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

În Dâmbovița temperaturile maxime diurne vor depăși valoarea pragului de îngheț, începând din 15 februarie (maximă de 4 grade Celsius la Târgoviște). Pe parcursul săptămânii următoare maximele diurne nu vor depăși însă valorile de 5-9 grade celsius, în vreme ce nopțile se anunță geroase și în următoarele zile. Dar, de la minus 9 grade Celsius (15-16 februarie) pe timpul nopții temperatura nu va mai coborî sub valori de minusu 3-4 grade, la Târgoviște.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top