fbpx

Platformă de știri și opinii

Liderii PNL au validat 72 de persoane care urmează să ocupe funcții de secretari de stat și șefi de deconcentrate

in Actualitate/Politică by
Banner

Liderii Partidului Național Liberal s-au reunit sâmbătă, 13 februarie, în ședința Biroului Politic Național (BPN), unde au validat prin vot 72 dintre propunerile făcute de organizațiile județene pentru ocuparea funcțiilor de secretari și subsecretari de stat, precum și de șefi de deconcentrate.

“Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. A existat o evaluare făcută de o comisie. (…) Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea,  am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat Ludovic Orban.

Lierul liberalilor a mai precizat că una dintre persoanele susţinute este Lucian Heiuș, fost deputat, viitor secretar de stat la Ministerul Finanţelor.
De asemenea, Florica Cherecheş, fost deputat, va fi președintele Autorităţii Naţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi Copii şi Adopţii.
”De asemenea, în ceea ce priveşte reprezentanţi ai PNL care şi-au desfăşurat activitatea aş menţiona pe domnul Ionel Sreioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe Aurel Simion secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Am mers în unele situaţii pe continuitate, de asemenea, am mers pe reprezentanţi potriviţi care să gireze funcţii publice”, a mai precizat liderul PNL.

Ludovic Orban a afirmat și că unele dintre candidaturile primite din teritoriu nu au fost acceptate.

”Avem situaţii în care nu am finalizat evaluarea în cazul unor candidaţi sau verificările procedurale necesare pentru astfel de poziţii. De asemenea, avem situaţia unor candidaţi unde Comisia de evaluare nu a fost de acord. Le vom comunica organizaţiilor aceste situaţii unde am considerat că persoana propusă nu îndeplineşte condiţiile de profesionalism. Aş prefera să nu dau exemple pe tema asta. Vom aştepta alte nominalizări. Sunt convins că vor exista alte nominalizări care vor respecta exigenţele stabilite împreună”, a precizat Orban

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top