fbpx

Platformă de știri și opinii

32.237 de dâmbovițeni vor primi ajutoare (alimente și produse de igienă) în următoarele săptămâni. De unde vin pachetele, cine beneficiază

in Actualitate/Administrație/Social by
Banner

În zilele de 22-23 februarie, peste 32.200 de dâmbovițeni vor primi pachet cu ajutoare constând în produse de igienă, prin intermediul POAD (Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate). În luna martie 2021 aceleași persoane vor primi si pachete cu mâncare. Beneficiarii ajutorului sunt persoane cu venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familie și persoanele aflate temporar în situații critice de viață (declarate ca atare).

Conform Prefecturii Dâmbovița:

“În conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 84/2020, Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița continuă derularea, la nivelul județului Dâmbovița, a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD în parteneriat cu Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene. Conform graficului de livrare comunicat de Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene – Direcția Implementare POAD, în perioada 22.02.2021 – 23.02.2021, se vor livra produsele de igienă aferente tranșei a III – a de distribuție, iar în intervalul 15.03.2021 – 19.03.2021 se vor livra produsele alimentare, aferente tranșei a II – de distribuție.
Potrivit prevederilor art. 3 alin. (1) din actul normativ anterior menționat,
categoriile de persoane care beneficiază de ajutoare alimentare, respectiv produse de igienă, sunt:
a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001; privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoane cu handicap grav sau accentuat) și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Pachetele cu produse de igienă/alimente vor fi ridicate de beneficiari de la
centrele de distribuție stabilite de Prefect, la nivelul fiecărui UAT de pe raza județului Dâmbovița.


Pachetul cu produse alimentare conține: faină albă de grâu, mălai, ulei, zahăr, orez, conserva carne de vită, conserva carne de porc, conserva pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe, gem de fructe dietetic.


Pachetul cu produse de igienă conține: periuță de dinți, pasta de dinți, săpun lichid, șampon copii, șampon adulți, detergent de rufe.
Reamintim că numărul de pachete alocate beneficiarilor din Județul Dâmbovița este de 32.237 pachete alimente, respectiv 32.237 pachete cu produse de igienă, pentrufiecare tranșă de distribuție.
Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top