fbpx

Platformă de știri și opinii

Update: Iarna revine în forță! Coduri galbene și portocalii de vreme rea, în toată țara (11-12 februarie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Vremea schimba foaia, din nou, iar iarna se întoarce în forță în toată România.

Update:

Meteorologii au prelungit avertizarea de tip cod galben și au emis și un cod portocaliu, de ninsoare și viscol, ce va afecta și județul Dâmbovița. Conform ANM:

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00
Fenomene și zone afectate: În Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Știre inițială

Meteorologii au anunțat deja un cod galben de vreme rea, de ninsoare, ceață, polei și vânt puternic, în toată țara, pentru intervalul 11-12 februarie. În plus, în zilele următoare, temperaturile vor scădea dramatic, inclusiv în județul Dâmbovița, unde maximele vor deveni negative, pentru câteva zile.

Conform ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei.
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.
 Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.
Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.
      Notă: vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

Târgoviște-iarna 2020

La Târgoviște, ziua de joi, 11 februarie, va fi ultima cu temperaturi pozitive pentru o lungă perioadă de timp de acum înainte. Dacă în 11 februarie sunt anunțate maxime de 10 grade celsius, în zilele următoare maximele diurne nu vor depăși minus 2 grade Celsius. Vremea deosebit de rece va persista atât la Târgoviste cât si în județul Dâmbovița până în ziua de 20 februarie(cel putin), conform previziunilor meteorologilor. Temperaturile maxime nu vor mai depăși 1-2 grade Celsius, iar minimele nocturne vor coborî frecvent sub -10 grade Celsius.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top