fbpx

Platformă de știri și opinii

Amenzi de peste 20.000 de lei, date de jandarmii dâmbovițeni, pentru cei care nu au respectat legea privind combaterea COVID-19

in Actualitate by
Banner

Doar 114 dâmbovițeni au fost amendați, de jandarmi, în ultima săptămână, pentru că nu au respectat legislația în vigoare, în ceea ce privește măsurile de combatere și prevenire a răspândirii epidemiei de covid-19.

Sursa imagini articol-IJJ Dâmbovița (Arhivă)

Jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.

În perioada 1 – 7 februarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, centre comerciale şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor după ora 23:00.

Au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.250 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, precum și circulația unor persoane în intervalul orar 23:00 – 05:00. 

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

A precizat Jandarmeria Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top