fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Carmen Holban: “Redeschiderea școlilor trebuie realizată în condiții de maximă siguranță.”

in Actualitate/Politică by
Banner

Declarație de presă:

Am susținut decizia de redeschidere a școlilor încă de la încheierea celor două perioade de stare de urgență de anul trecut, chiar și atunci când, în timp ce unitățile de învățământ din toată Europa funcționau normal, la noi guvernul liberal a preferat să le țină închise.
Acum, s-a decis încetarea parțială a procesului educațional în sistem online, iar Klaus Iohannis a anunțat reîntoarcerea în clase a anumitor categorii de elevi. De această dată, suntem iarăși în totală opoziție decizională față de țările europene, unde se închid școlile și granițele.

La noi se revine la școală, chiar dacă avem mii de noi îmbolnăviri zilnice, iar aglomerația presupusă de deplasarea către și dinspre școli va fi în măsură să sporească efectele pandemiei în rândul populației.
Cu siguranță, școala trebuie să se facă în școală, am mai spus asta.

Din păcate însă, România a pierdut din nou startul și la acest capitol. Mai mult, se discută deja de faptul că reînceperea cursurilor în școli nu va ține decât vreo câteva săptămâni, iar în aceste condiții este clar că decizia este pripită.

Consider că școlile nu sunt pregătite pentru reluarea cursurilor, în sensul că nu există suficiente măști și este foarte dificil pentru un copil să stea ore în șir cu masca pe față. „Celebrele” panouri despărțitoare de plexiglas nu mai sunt folositoare, probabil vor fi desființate acum, în timp ce cu banii respectivi aruncați în vânt anul trecut se puteau face investiții cu adevărat necesare pentru desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță pentru copii și cadre didactice.

De altfel, Consiliul Național al Elevilor a solicitat amânarea reînceperii școlilor în 8 februarie cu încă o săptămână, pe considerentul că „elevii sunt pregătiți, dar școlile nu sunt pregătite pentru noi!”.
În concluzie, având în vedere aspectele prezentate, cred că revenirea elevilor la școală este una bună doar în condițiile în care guvernul va asigura toate măsurile necesare securității sănătății copiilor noștri.

Consider că guvernanții trebuiau să rezolve până acum problemele legate de siguranța unităților școlare și abia apoi să decidă reluarea cursurilor, astfel încât să nu asistăm peste câteva zile la o avalanșă de noi îmbolnăviri și la reînchiderea din nou a școlilor.

Carmen Holban,

Deputat PSD de Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top