fbpx

Platformă de știri și opinii

Raed Arafat: „Dacă respectăm toate regulile, noi sperăm să ținem situația sub control”

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Raed Arafat, Șeful DSU, a declarat vineri seară, că cel mai probabil va apărea un impact asupra pandemiei după redeschidrea școlilor. Însă, acest lucru va fi vizibil după o perioadă de 14 zile.

Acesta a mai spus că există un risc de creștere a cazurilor de Covid-19, dar dacă vor fi respectate toate regulile și șcenariile, situația va putea fi ținută sub control.

Un impact probabil o să apară, o să vedem cum sunt următoarele 14 zile. Aţi văzut că sunt puţine ţări care au ţinut şcolile închise. În acelaşi timp, noi suntem într-un scenariu acum şi trebuie să subliniez că scenariile folosite de unu la sută şi trei la sută în şcoli, dacă informaţia mea este corectă, este posibil să includă şi focarele la aceste scenarii. Adică noi când vom face schimbarea, trebuie să verificăm şi la CNCCI, eu ştiu că sunt incluse şi focarele aşa că nu va fi o schimbare radicală”, a declarat Arafat vineri seară, la postul tv Digi24.

Șeful DSU a mai precizat că dacă situația va fi ținută sub control, se vor putea lua și alte măsuri. Dar, până atunci, autoritățile locale vor decide cum vor funcționa școlile.

Există un risc, fără nicio discuţie, de creştere. În acelaşi timp, dacă respectăm toate regulile şi dacă respectăm scenariile, noi sperăm să ţinem situaţia sub control. Dacă vedem că situaţia nu poate fi ţinută sub control, dacă vedem că există o creştere a numărului de cazuri, atunci se pot adopta alte măsuri. Din cauza avem scenariile.

Acest lucru permite să fie un control, iar decizia este una locală, care se ia la nivelul judeţului, la nivelul localităţii, împreună cu şcoala. Nu e o decizie care este la nivel naţional pentru că este imposibil să luăm decizii la nivel naţional pentru fiecare şcoală, în ce scenariu intră şi din ce scenariu iese”, a mai adăugat Raed Arafat.

Sursa: Știripesurse

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top