fbpx

Platformă de știri și opinii

Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, chemați în Parlament de grupul PSD din Camera Deputaților

in Actualitate/Politică by
Banner

Marți, 2 februarie 2021, Partidul Social Democrat a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor invitarea premierului Florin Cîţu în plen, la dezbaterea Ora prim-ministrului, pentru a da explicaţii în legătură cu bugetul de stat pentru anul 2021.

„Am depus la Biroul permanent, în conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei, o solicitare, în cadrul ‘Orei prim-ministrului’, undeva în perioada 15 – 19 februarie să-l invităm pe prim-ministru. Tema dezbaterilor va fi ‘Bugetul tăierilor – moartea economică a României’”, a declarat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

De asemenea, social-democrații au făcut o solicitare către Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, pentru a pune la dispoziţia Parlamentului României raportul elaborat de Ministerul Sănătăţii în perioada în care Nelu Tătaru era ministru.

“De asemenea, am făcut aceeaşi sesizare la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, ştiţi foarte bine că în vederea exercitării controlului parlamentar (…). Preşedintele Camerei poate să solicite oricărei instituţii documente clarificatoare cu privire la o temă. Cred că e foarte important pentru toţi să vedem ce spunea acel raport, ce măsuri erau propuse şi dacă printre ele se regăseau şi măsuri pentru a preveni tragedia de la Balş.

Am depus la Comisia de sănătate un document, în atenţia domnului Tătaru, preşedinte al acestei comisii, acelaşi raport. Dorim să îl ceară Comisia de sănătate domnului ministru şi să ni-l pună la dispoziţie în vederea controlului parlamentar“, a mai adăugat Alfred Simonis.

Sursa: G4Media

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top