fbpx

Platformă de știri și opinii

Foto: PlayTech

Se deschid școlile în aproape toate statele europene

in Actualitate/Educație by
Banner

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că pe data de 2 februarie se va lua decizia cu privire la redeschiderea școlilor.

Tot ce pot să vă spun e că decizia nu ține de o persoană, este o decizie care trebuie analizată din toate perspectivele. Acest subiect îl voi introduce pe agenda discuțiilor din data de 2 februarie, alături de evoluția epidemiologică”, a declarat Ministrul Educației.

Din punctul meu de vedere, al celui care nu are un glob de cristal și nici competențe în epidemiologie, rămânem pe cele trei scenarii anunțate: rată de infectare sub 1 la mie – toate școlile deschise, rată între 1 și 3 la mie – grădinițe, învățământ primar și clase terminale deschise, rată de infectare între 3 și 6 la mie – grădiniță și învățământ primar deschise.

La ora la care vorbim, în toate cele 27 de state europene, cu excepția Germaniei și Portugaliei, cel puțin grădinițele și învățământul primar funcționează cu prezență fizică sau vor funcționa din primele zile ale lunii februarie cu prezență fizică”, a mai adăugat Cîmpeanu.

Până acum, 20.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au imunizat, iar 113.000 sunt programați pentru a se vaccina.

Conform spuselor ministrului, cu excepția a două inspectorate școlare județene, toate celelalte au cerut școlilor să facă programările profesorilor și personalului didactic auxiliar în platforma de vaccinare.

Întrebat care sunt cele două inspectorate şcolare care nu au făcut demersuri în acest sens, ministrul a răspuns că este vorba despre inspectoratele şcolare de la Caraş-Severin şi Galaţi, care au motivat că informaticienii acestor instituţii au fost în izolare, fiind găsiţi pozitiv la COVID-19.

Numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ pentru vaccin în România, în Europa şi în lume”, a afirmat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a spus și că, în momentul în care vor exista destule doze de vaccin, angajamentul privind vaccinarea personalului de învățământ va fi valabil.

Sursa: știripesurse

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top