Țuțuianu intră cu bocancii în comunitatea academică. S-a cocoțat ilegal vicepreședinte al Senatului universitar

in Actualitate/Educație/Opinii by
Banner

După ce în numai doi ani a reușit performanța de a redeveni simplu cetățean din înalta funcție de minstru, Adrian Țuțuianu se află în plin proces de reproiectare a carierei.

Deși nu a renunțat la politică, perspectivele imediate nu arată deloc bine pentru el pe acest palier. Pe de altă parte, Țuțuianu a revenit în Barou. Dar, să faci performanță în avocatură după ce ai absentat ani de zile e destul de greu. Mai ales în domeniul civil/comercial în care e specializat Țuțuianu și în condițiile în care, între timp, au apărut case de avocatură foarte agresive pe piață, cu portofolii pe măsură. Țuțuianu este însă și universitar. Predă la Facultatea de Drept și Științe Administrative de la Valahia. Anul trecut a ajuns, prin ușa din dos, senator universitar, la a doua încercare și prin non-combatul celorlalti doi competitori.

Țuțuianu ratează intrarea în Senat, in primul tur (facultatea lui are 2 reprezentanți în Senat-a iesit pe locul 2 cu alți doi colegi și a mers in turul II)

În turul II al alegerilor pentru Senat, Țuțuianu rămâne singur, după ce contracandidații pur și simplu renunță la luptă.

După retragerea celor doi colegi, Țuțuianu intră în Senat, candidând singur

Deși a ajuns cu greu în Senatul universitar, Luceafărul din Micloșani este foarte activ. Nu există ședință în care să nu ia cuvântul și, indiferent de temele dezbătute, amintește, spre exasperarea senatorilor, câte lucruri bune a facut el pentru Alma mater.

După curioasa demisie a unui vicepreședinte al Senatului universitar (cum dubioasă a fost și intrarea Șerifului în forul deliberativ), Țuțuianu a fost propulsat ilegal în funcția de vicepreședinte. Coincidență sau nu, demisionarul este coleg, la aceeași facultate, cu personajul nostru. N-am descifrat încă dacă profesorii de la Drept sunt chiar îngroziți de Sinistrul nostru, vazându-l un fel de Aghiuță, sau Adrian și-a luat fața de milog și și-a implorat colegii să-l ajute să fie din nou șef, chiar dacă unul de mâna a doua pentru incomensurabila sa valoare.

Cert este că Adrian Țuțuianu, cu determinarea care îl caracterizează, a reușit să acceadă în conducerea universității. Ilegal, ce-i drept. Și asta pentru că la ședința online a Senatului din 11 ianuarie a fost votat la vedere, deși votul ar fi trebuit să fie secret.

Hotărârea Senatului din 11 ianuarie, prin care Țuțuianu este ales ilegal vicepreședinte al deliberativului

Secretul votului pentru alegerea vicepreședintelui Senatului este obligatoriu, fiind prevăzut atât în Carta universitară cât și în Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF) al acestui organism.

Articolul din Carta universitară privind secretul votului

La ședința cu pricina s-a propus o derogare de la votul secret, avându-se în vedere situația sanitară din țară. S-a votat, deci, la vedere. Numai că excepția invocată nu ține, secretul votului fiind sacrosanct. Au fost, în pandemie, alegerile generale la care au participat, în condiții sanitare stricte, milioane de oameni. S-a respecat secretul votului. Nu ar fi fost vreo problemă dacă nici 50 de senatori ar fi votat clasic, la urne, cu respectarea normelor sanitare. Sau cum procedeză celelalte universități, care asigură secretul votului și în cadrul ședințelor virtuale, online.

Articolele din ROF privind secretul votului

Culmea este că Țuțuianu a fost ales vicepreședinte și șef tocmai la comisia care asigură legalitatea actelor Senatului. Halal profesionist! Și cel mai slab student al lui își dă seama că a ajuns în această funcție printr-un abuz. Dar, Țuțuianu este un animal de pradă. La orice semn de slăbiciune, atacă letal. În schimb, dacă este înfruntat viguros, devine potaie. Mare atenție, însă! La cum îl cunoaștem, nu se va mulțumi doar cu această funcție. Aviz amatorilor!

Banner