Platformă de știri și opinii

12.000 de dâmbovițeni au fost vaccinați (anti-covid-19). În curând ajunge și vaccinul Moderna (și în Dâmbovița)

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Până în momentul de față (29 ianuarie 2021), 11.923 de dâmbovițeni au fost vaccinați anti-covid-19. Peste 500 doar în ultimele 24 de ore. Autoritățile centrale au anunțat ca în următoarele zile dozele de vaccin de la Moderna, ce au ajuns în România, în data de 29 ianuarie, vor fi distribuite și către centrele zonale de vaccinare, printre care și Dâmbovița.

Situație vaccinare la nivel național

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică
Dâmbovița, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în ziua
anterioară – 29 ianuarie 2021: 564, repartizate pe cele 5 centre de vaccinare din unitățile spitalicești, astfel:

 • Târgoviște: 264 persoane
 • Găești: 60 persoane
 • Pucioasa: 60 persoane
 • Titu: 42 persoane
 • Moreni: 138 persoane
 1. Numărul persoanelor vaccinate în total de la debutul campaniei
  de vaccinare: 11.923
  Pentru înscrierea tuturor categoriilor de persoane prioritizate a fi vaccinate împotriva COVID-19 în etapa I și a II-a este necesară programarea pe platforma online creată în acest sens (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro).
  De asemenea, vă reamintim numărul unic, pus la dispoziție cetățenilor la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, în colaborare cu personal din cadrul MApN: 021/ 414 44 45, care poate fi apelat din toate reţelele de telefonie mobilă şi este operabil 24 de ore din 24.

A informat Prefectura Dâmbovița.

În ceea ce privește vaccinul produs de cei de la Moderna.

Sosire vamă vaccin Moderna

Cea de a doua tranșă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, va ajunge astăzi, 30 ianuarie, la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.
Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top