fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Bani europeni pentru iluminatul public

in Actualitate/Administrație by
Banner

Veste bună pentru târgovișteni: primarul Cristian Stan a anunțat că sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște va fi modernizat, cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul unui proiect de aproximativ 22.000.000 lei!

“Astăzi, la Primăria Târgoviște, a fost semnat contractul de execuție de lucrări aferent investiției cu titlul <<EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE>> .”, a scris edilul târgoviștean pe pagina sa de Facebook.

Scopul acestui proiect îl reprezintă reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public stradal prin:

– montarea a 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED;

– implementarea unor sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pietoni, care vor funcționa și pe baza senzorilor de mișcare. Aceștia vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor în momentul în care persoanele se angajează în traversarea trecerii de pietoni;

– dezvoltarea unui sistem de management prin telegestiune, care va asigura urmărirea de la distanță a iluminatului (prin dispecerat) și va permite controlul unitar al sistemului de iluminat, precum și controlul individual sau în grup al punctelor luminoase;

– sistematizarea iluminatului în funcție de puteri și tipuri de aparate;

– suplimentarea rețelei de iluminat public, acolo unde este cazul;

După finalizarea acestui proiect, factura la energie electrică aferentă iluminatului public va beneficia de o scădere de aproximativ 60%.

De asemenea, costurile de întreținere a rețelei de iluminat public vor scădea semnificativ.

“Durata de execuție este de cel mult 12 luni, iar lucrările vor debuta luna viitoare.”, a mai anunțat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top