fbpx

Platformă de știri și opinii

Razie de amploare a polițiștilor de la IPJ Dâmbovița. S-a încheiat cu sute de amenzi

in Actualitate by
Banner

O razie de amploare, organizată de polițiștii de la IPJ Dâmbovița a avut loc pe teritoriul județului, în data de 26 ianuarie 2021. Acțiunea, ce a vizat verificarea respectării regulilor de circulație, de către participanții la traficul rutier, s-a încheiat cu peste 270 de sancțiuni contravenționale.

Foto articol-Arhivă

La data de 26 ianuarie a.c., în intervalul orar 07:00-09:00 – 15:00-17:00, polițiștii de la rutieră au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Totodată, polițiștii au avut în atenție și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție impuse în contextul epidemiologic actual.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 275 de sancțiuni contravenționale, au reținut 11 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Din totalul amenzilor, 185 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 și 73 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Astfel, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni pentru depășirea limitei legale de viteză, 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 38 pentru neportul centurii de siguranță.

Alte 24 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile comise de pietoni și 33 pentru cele săvârșite de bicicliști.

Față de 7 conducători auto s-a dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor, iar față de alți 4 șoferi pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

Au precizat politistii de la IPJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top