fbpx

Platformă de știri și opinii

Jandarmeria masca

Dâmbovița- Mai puține amenzi, pentru neportul măștii de protecție, în ultimele zile

in Actualitate by
Banner

Chiar dacă nu au dispărut de tot, amenzile pentru neportul măștii de protecție sanitară în spațiile publice, obligație impusă prin lege în actualul context epidemiologic, continuă să fie la ordinea zilei, și în Dâmbovița. Numărul persoanelor amendate a scăzut, totuși, în ultima perioadă.

Arhivă

IPJ Dâmbovița informează că, pe parcursul weekend-ului precedent:

„Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, piețele, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul forțelor de ordine fiind de a asigura un climat de ordine și siguranță pentru cetățenii din județul Dâmbovița.

Astfel, polițiștii dâmbovițeni au organizat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, 83 de acțiuni punctuale de verificare a măsurilor sanitare. Au fost controlate 244 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 620 de mijloace de transport persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 196 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 43.500 de lei.”

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița au anunțat că:

În perioada 18 – 24 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de polițiști au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, societăți comerciale, terase, restaurante, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 – 5:00.

Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise și deschise din județul Dâmbovița.”

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top