fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod Galben de vânt (25 ianuarie) în zona montană din Dâmbovița

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au anunțat un nou cod galben de vânt și viscol, pentru cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de 25 ianuarie. Sub incidența noi avertizări intră și județul Dâmbovița, dar doar cu zona montană.

Conform ANM:

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 10:00 – 25 ianuarie, ora 19:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, la munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.
În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

 Notă: Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h se vor semnala și în restul teritoriului.

Ulterior acestui interval va intra în vigoare o altă avertizare de vânt puternic, dar care nu mai vizează județul Dâmbovița.

Sursa-meteoromania.ro

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 05:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de peste 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1800 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.

 Notă: Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, se vor mai semnala la începutul nopții în zona litoralului.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top