Președintele CJD, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române

in Actualitate/Administrație by
Banner

De Ziua Unirii Principatelor Române, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prin intermediul paginii sale de Facebook, a transmis un gând pentru toți dâmbovițenii.

Mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan a avut la bază ideea de unitate și speranța că anul viitor manifestările dedicate acestei sărbători vor putea recăpăta amploarea de altădată.

“Am fost separați sute de ani, deși rădăcinile noastre erau aceleași.Însă, niciodată, dorința românilor de a fi parte a unei singure națiuni nu a putut fi stinsă.Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza reprezintă materializarea tuturor speranțelor sădite de înaintașii înaintașilor noștri. Fila de istorie care marchează data de 24 Ianuarie 1859 a putut fi scrisă doar pentru că ideea de unitate a fost, întotdeauna, cel mai de preț lucru pentru cei care simt românește și iubesc această țară.

Să le fim recunoscători celor fără de care Mica Unire și, mai apoi, Marea Unire nu ar mai fi fost posibile.Sacrificiile făcute de înaintașii noștri trebuie cinstite și apreciate, pentru că, indiferent de timpurile și de vremurile pe care le trăim, ne-au transmis că doar prin unitate putem depăși obstacolele care ne răsar în cale.

Din păcate, neajunsurile provocate de perioada prin care trecem nu ne permit să ne strângem în Hora Unirii cum o făceam anii trecuți, dar sper ca anul viitor să putem celebra așa cum trebuie Mica Unire!La mulți ani!”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan

Banner