fbpx

Platformă de știri și opinii

În 31 de județe (și în Dâmbovița) nu mai sunt posibile programări la vaccinare, decât după 1 martie

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Românii se pare că s-au înghesuit să se programeze pentru a face vaccinul anti-covid 19, astfel că au fost depășite toate așteptările. În momentul de față, 20 ianuarie, nu se mai pot face programări decât începând cu data de 1 martie. Printre cele 31 de județe ce se regăsesc în această situație este și județul Dâmbovița.

Guvernul României a anunțat deja deschiderea sesiunii de programare pentru perioada februarie-martie (practic faza a treia a vaccinării).

Deschiderea sesiunii de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie
Ca urmare a interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.
Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului.
Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.
Datele raportate sunt în dinamică și există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situația să fie diferită.
Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.
Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.

Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică.”

Comunicat de presă.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top