fbpx

Platformă de știri și opinii

Raed Arafat: „Important este faptul că lumea vrea să se vaccineze”

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a declarat recent că cei care se vaccinează anti-COVID-19 au mari șanse să meargă în concedii, fără a mai fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare şi asta mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Secretarul de Stat la Digi24.

Tot Raed Arafat a mai adăugat că este un semn pozitiv că oamenii vor să se vaccineze:

Important este că faptul că vrea lumea să se vaccineze. Este un semn pozitiv. Eu sper că mulţi dintre ezitanţi să îşi schimbe părerea şi să vină şi ei la vaccin, iar dacă acum suntem limitaţi la Pfizer-BioNTech, în următoarea perioadă vor veni şi dozele de la Moderna şi de la Astra Zececa, care se pare cantitatea va fi mai importantă şi atunci clar putem creşte viteza cu care se vaccinează”.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer-BioNTech administrate începând din 27 decembrie este de 235.239, din care au fost vaccinate cu o doză 233.288 de persoane, iar cu două doze – 1.951.

De luni, 18 ianuarie 2021, s-a decis că persoanele care vor intra în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze sunt exceptate de la măsura carantinării.

Sursa: știripesurse

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top