fbpx

Platformă de știri și opinii

Avertizare nouă de la ANM (19 ianuarie). Cât mai ține gerul

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii de la ANM au emis o nouă atenționare de vreme rea, valabilă în intervalul 19-20 ianuarie. Conform prognozelor, gerul pătrunzător se va menține în cea mai mare parte a țării până la jumătatea zilei de miercuri, 20 ianuarie. Și în județul Dâmbovița maximele diurne se mențin negative, fără a mai coborî însă la valorile de minus 12-13 grade, cât s-au înregistrat la Târgoviște, spre exemplu, în dimineața zilei de 19 ianuarie.

Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 11:00 – 20 ianuarie, ora 12:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei
Zone afectate: conform textului

 În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.
În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.
Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

La Târgoviște valorile maxime ale temperaturii diurne vor deveni pozitive, începând cu a doua parte a zilei de miercuri, 20 ianuarie, urcând până la valori de 4 grade celsius. Până vineri, 22 ianuarie , maximele vor urca până la valori de 10 grade celsius, în vreme ce minima nopții nu va mai coborî sub valoarea de 0 grade celsius, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top