fbpx

Platformă de știri și opinii

Doar 40 de dâmbovițeni sancționați contravențional, de jandarmi, pentru neportul măștii, în ultima săptămână

in Actualitate by
Banner

În intervalul 11-17 ianuarie, reprezentanții Jandarmeriei Dâmbovița au dat “doar” 40 de sancțiuni celor ce nu au respectat normele în vigoare, impuse în actualul context epidemiologic (epidemia de COVID-19). Cele mai multe dintre sancțiuni au fost pentru nepurtatul măștii de protecție, dar au fost și dâmbovițeni sancționați pentru că au circulat, în intervalul orar 23.00-05.00, fără documente doveditoare, așa cum prevede legea.

Sursa foto articol-IJJ Dâmbovița (Arhivă)

În perioada 11 – 17 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor după ora 23:00.

Au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.750 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, precum și circulația unor persoane în intervalul orar 23:00 – 05:00. 

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități.

Au transmis reprezentanții IJJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top