Și elevii de la Comișani și Lazuri l-au celebrat pe Eminescu și Ziua Culturii Naționale

in Actualitate/Educație by
Banner

Chiar dacă școala se desfășoară în continuare online, elevii din instituțiile de învățământ dâmbovițene răspund provocărilor și se implică în tot felul de proiecte educative.

Așa s-a întâmplat și pe 15 ianuarie, ziua în care românii îl celebrează în fiecare an pe marele poet Mihai Eminescu și, totodată, Ziua Culturii Naționale.

Un exemplu demn de urmat regăsim la școlile gimnaziale din Comișani și Lazuri. Elevii claselor V-VIII s-au reunit prin intermediul platformelor online și au sărbătorit prin versuri, jocuri, desene și gânduri frumoase îndreptate către cei care mai simt românește și care nu lasă să treacă neobservate astfel de zile cu mare însemnătate.

Pentru că există destui oameni care sunt împotriva școlii online și o consideră lipsită de orice efect benefic, elevii și profesorii de la Comișani și Lazuri demonstrează, încă de la începutul pandemiei, că lucrurile pot sta și altfel.

Copiii, nu doar că s-au implicat în activitățile dedicate zilei de 15 iauarie, dar și-au atras în joc și mamele. Este aceasta o bilă albă pentru școala online? Cu siguranță, pentru că nu știm câte dintre mămici ar fi reușit să ajungă în clasele copiilor lor pentru a recita împreună câte o poezie de Eminescu.

“15 ianuarie este pentru elevii Școlii Comisani/Lazuri o dată extrem de importantă. Am dorit să subliniem momentele prin activități educative deosebite”, a transmis prof. Alina Curcan.

Din programul zilei au făcut parte două activități foarte frumos organizate. Una dintre aceste activități a fost intulată “Eminescu, Dincolo de Timp”, iar coordonator a fost doamna Alina Curcan, profesor de limba și literatura română.

Elevii au transmis  clipuri video cu recitări, îmbrăcați în costum popular. De asemenea, pentru a marca Ziua Culturii Naționale, copiii s-au implicat și într-un proiect inovativ, propus de doamna Niculina Alecu, profesor de matematică. Proiectul s-a numit “Recitatori, Dincolo de Timp”, iar elevii de la clasa a V-a B, de la Școala din Lazuri, s-au bucurat de participarea deosebită a mamelor.

“Elevi și mămici au recitat, s-au bucurat de momentul festiv și fiind în online nu am uitat de tradiția școlii noastre. Chiar și în aceste vremuri în care contactul direct este minim am reușit sa ne simțim aproape.”, a mai adăugat doamna Alina Curcan, prof. de limba și literatura română.

Desigur, tuturor elevilor le este dor să se întâlnească, să se prindă de mâini pentru diverse jocuri din pauze, dar, până când acest lucru va fi posibil, lor, copiilor, le rămâne de făcut un singur lucru: să păstreze flacăra vie în echipa elev-părinte-profesor și să răspundă neîncetat provocărilor. Cu siguranță, dascălii lor le vor binele!

Banner