Mini-Festivalul “Mihai Eminescu” a ajuns la cea de-a XIV-a ediție

in Actualitate/Cultură/Educație by
Banner

Pentru al paisprezecelea an consecutiv, copiii și tinerii de la Clubul Victorioșilor din Târgoviște, coordonați de Viorica și Victor Mihalache, l-au celebrat prin vers și cântec pe marele poet Mihai Eminescu.

Mini-Festivalul “Mihai Eminescu” reunește an de an iubitori ai poeziei eminesciene, iar fiecare participant este liber să își aleagă poemul pe care dorește să îl ofere publicului.

De regulă, evenimentul avea loc în direct, în platoul emisiunii “Banca de Talente” de la Televiziunea Columna. Anul acesta, din cauza situației epidemiologice actuale, cea de-a XIV-a ediție a avut în componență momente transmise de acasă, din sânul familiei. Fiecare participant și-a ales colțul din casă pe care l-a considerat potrivit și a realizat câte un clip video în care fie a recitat versuri de Mihai Eminescu, fie a interpretat un cântec dedicat ultimului mare romantic european sau cu versuri semnate de acesta.

Cea mai mică dintre participanți a fost Anais Bobeică, iar la vârsta de 3 ani a reușit să transmită câteva versuri din poemul “Somnoroase păsărele” chiar din curtea casei ei, de lângă omul de zăpadă pe care l-a construit împreună cu familia.

Copiilor de la Clubul Victorioșilor și coordonatorilor evenimentului, Viorica și Victor Mihalache, li s-au alăturat și elevi de la școlile gimnaziale din Adânca, Săcuieni și Gura Ocniței, îndrumați de reprezentanții bibliotecilor și căminelor culturale din cele trei localități.

Chiar dacă evenimentul a avut loc online și, de asemenea, a fost difuzat la Televziunea Columna, la emisiunea Banca de Talente, pe data de 17 ianuarie, tradiția premiilor nu s-a pierdut. Fiecare participant la Mini-Festivalul “Mihai Eminescu” a primit câte o diplomă de excelență, prin intermediul internetului.

Despre o astfel de inițiativă vom mai aminti și luna viitoare, când Clubul Victorioșilor îl va celebra pe Grigore Vieru, supranumit și poetul patriei, al mamei și al copiilor.

Banner