fbpx

Platformă de știri și opinii

Teatrul “Tony Bulandra” din Târgoviște și-a redeschis ușile de Ziua Culturii Naționale

in Actualitate/Cultură by
Banner

După multe luni de așteptare, spectatorii se pot bucura din nou de spectacole la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgoviște.

Stagiunea 2020-2021 a fost reluată în seara de 15 ianuarie. Actorii Maia Morgenstern și Marius Bodochi au fost protagoniștii spectacolului Eminescu Oglinzi. Replicile marilor actori au fost alcătuite exclusiv din versuri scrise de Mihai Eminescu, marcând atât cei 171 de ani de la nașterea ultimului mare romantic european, cât și Ziua Culturii Naționale.

Spectacolul a avut loc în foaierul Teatrului “Tony Bulandra”, iar Maia Morgenstern și Marius Bodochi au fost acompaniați de instrumentiști valoroși, elevi și profesori ai Liceului de Arte “Bălașa Doamna” din Târgoviște: Irina Mareș – pian, Andreea Hrior – vioară, Ciprian Râvnic – vioară, Sorin Baroți – pian, Theodora Stroe – vioară, Theodor Arnăutu – vioară și Eduard Olteanu – pian.

Într-un decor simplu, dar cu o căldură aparte, spectacolul a readus speranța către mai bine în ochii privitorilor. Oamenilor le-au lipsit enorm astfel de întâlniri la ceas de seară cu arta, iar dacă ar fi fost posibil ca spectacolul să se joace pentru mai mult de 60 de persoane, cu siguranță toate scaunele din sala mare ar fi fost ocupate.

După o oră și jumătate de vers eminescian, acorduri de vioară și pian, i-am simțit pe spectatori mai dornici ca oricând să ofere puternice aplauze celor care le-au colorat seara cu un strop de cunoaștere și senin.

Stagiunea Teatrului târgoviștean continuă, iar pentru a putea afla la timp despre spectacolele care urmează să fie jucate, puteți accesa pagina de Facebook Teatrul Tony Bulandra Târgoviște.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top