INEDIT: Actorii de la Teatrul “Tony Bulandra” le-au șoptit versuri de Eminescu trecătorilor

in Actualitate/Cultură by
Banner

Pentru a marca ziua de 15 ianuarie, zi în care românii îl celebrează pe marele poet Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale, actorii Teatrului “Tony Bulandra” au pregătit o frumoasă surpriză pentru toți cei care au făcut câte o plimbare în această după-amiază prin centrul municipiului Târgoviște.

La inițiativa managerului Teatrului “Tony Bulandra”, Mihai Constantin Ranin, actorii au îmbrăcat haine și pălării albe, au purtat măști, atât pe cele de protecție, cât și pe cele care fac parte din costumații, și au pornit la pas prin centrul vechi al municipiului Târgoviște.

Însă cele mai importante accesorii pe care le-au purtat actorii au fos niște tulumbe care, la ambele capete, aveau terminații asemenea unor pâlnii. Cu ajutorul acestor dispozitive, actorii au șoptit versurile poetului Mihai Eminescu, iar acestea au reușit să fie ascultate de trecători fără a fi nevoie de apropiere fizică.

Fiecare trecător care și-a dorit să asculte un poem eminescian în interpretarea unui actor profesionist a apropiat urechea de unul dintre capetele dispozitivului și s-a bucurat, gratuit, de câteva minute de relaxare. Cei mai curajoși au răspuns provocării și au ales să șoptească, la rândul lor, câteva versuri către actori.

Au existat și oameni reticenți, care cel mai probabil, nu au înțeles cu exactitate despre ce este vorba, însă cei mai mulți dintre trecători au primit cu deschidere această inițiativă, mai cu seamă că spectacolele au devenit “scumpe la vedere”, și asta nu din cauza prețurilor biletelor, ci din cauza situației epidemiologice.

De pildă, după multe luni de așteptare, astă seară se reia stagiunea la Teatrul “Tony Bulandra”. Maia Morgenstern și Marius Bodochi, acompaniați de elevi și profesori ai Liceului de Arte “Bălașa Doamna” din Târgoviște, vor juca în spectacolul Eminescu Oglinzi, de la ora 19:00, iar ceea ce s-a întâmplat astazi pe străzile din Târgoviște a fost un  preambul al acestei seri.

La acest moment, Teatrul din Târgoviște poate susține spectacole la o capacitate de 30%, adică pentru aproximativ 60 de spectatori simultan.

Cel mai probabil, la cerere, următoarele spectacole vor fi jucate de mai multe ori, astfel încât toți spectatorii să le poată viziona, dar, în același timp, să fie păstrată și distanțarea fizică.

Banner