fbpx

Platformă de știri și opinii

Când și în ce condiții copii se întorc în școli. Anunț făcut de președintele Klaus Iohannis

in Actualitate/Educație/Sănătate by
Banner

Cel mai probabil, majoritatea elevilor se vor întoarce în școli începând cu data de 8 februarie.  Președintele Klaus Iohannis a declarat că începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide, după ce a avut astăzi, 14 ianuarie, o consultare cu mai mulți miniștri, în frunte cu premierul Florin Cîțu, la Palatul Cotroceni.

Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, mininstrul Educației, ministrul Sănătății. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față. Am ajuns în unanimitate la o concluzie importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel”, a anunțat Klaus Iohannis.

”Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În semestrul 2, în localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță: copiii de grădiniță, ciclul primar 1-4 și 8-12. Localitățile din scenariul roșu continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu.

Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Acestea sunt concluziile principale. Câteva lucruri despre universități: decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară. Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav.

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare. În 2 februarie vom face o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie. Dacă evoluția pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni, se va intra pe scenariul pe care tocmai l-am descris”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top