fbpx

Platformă de știri și opinii

Atenționare meteo! Urmează zile cu ninsoare puternică (la munte) și ger cumplit (chiar -15 grade Celsius)

in Actualitate/Utile by
Banner

Veștile furnizate de meteorologi nu sunt dintre cele mai favorabile. ANM a emis o informare pentru intervalul 13-15 ianuarie, ce vizează în special zonele montane (și din județul Dâmbovița).

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 10:00 – 15 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă
Zone afectate: conform textului

 În intervalul menționat, temporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.
În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Sursameteoromania.ro

În Dâmbovița, după ninsori, va veni și gerul. Astfel, la Târgoviște, după ziua de miercuri, 13 ianuarie, cu temperaturi mai bânde (maxime de 3 grade Celsius) urmează o scădere semnificativă a temperaturilor ( atât cele diurne cât și cele nocturne), astfel că maximele vor deveni negative, începând de sâmbătă, 16 ianuarie, când maxima nu va depăși valoarea de minus 4 grade celsius. Duminică, 17 ianuarie, maxima va fi de doar minus 6 grade Celsius, în vreme ce minimele nocturne vor coborî și la valori de minus 15 grade celsius ( conform celor mai recente prognoze meteo).

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top