fbpx

Platformă de știri și opinii

PSD Dâmbovița susține că mai mulți directori de școli ar fi fost schimbați pe criterii politice

in Actualitate/Politică by
Banner

Organizația dâmbovițeană a Partidului  Social Democrat a transmis, printr-un comunicat de presă, că “epurarea politică a început” prin schimbarea nejustificată a mai multor directori de instituții de învățământ din județ.

Social democrații dâmbovițeni dau exemplul orașului Găești, unde nu mai puțin de patru directori de școli au fost schimbați în ultimele zile.

Totodată, aceștia sunt de părere că cei care ajung să le ocupe locurile nu au merite deosebite, ci ar fi mai degrabă simpatizanți și susținători ai ”celor care conduc țara”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Epurarea politică a început în școlile dâmbovițene. Schimbările directorilor unor instituții de învățământ au un numitor comun: nu sunt pe placul actualilor guvernanți.

Urmând logica de partid, angajații statului care decid în astfel de cazuri continuă să-și înfigă și mai adânc colții în ciolanul puterii, numind în funcții de conducere oameni apropiați PNL. Modul în care liberalii înțeleg că trebuie condusă această țară se propagă în toate județele. Funcțiile după care au jinduit sunt acum la discreția lor. Nu sunt interesați de organizarea de concursuri și au uitat că tocmai ei cereau ocuparea unor posturi în funcție de meritele și pregătirea oamenilor.

Un exemplu recent al unor astfel de practici este orașul Găești unde, doar în ultimele zile, au fost schimbați patru directori de instituții de învățământ. 

Meritocrația a fost un cuvânt folosit de liberali doar în campaniile electorale pentru a minți alegătorii, așa cum i-au mințit cu majorarea pensiilor, dublarea alocațiilor, cu relansarea economică sau cu fumigenele aruncate în față că școala este pregătită să facă față cursurilor desfășurate în pandemie.

Învăţământul dâmbovițean este acum la mâna unor oameni al căror singur merit este că sunt pe placul celor care conduc țara.

Aceiași oameni care, anul trecut, au tăcut atunci când Guvernul Orban nu a alocat nici măcar un leu pentru începerea școlilor din Târgoviște, unde învață peste 22.000 de copii! Au tăcut și tac în continuare, chiar dacă sute de copii din județul Dâmbovița nu au, nici acum, internet și tablete pentru orele on-line.

Nu au vrut să deranjeze partidul. Tot ei, cei care nu au făcut mai nimic pentru învățământul dâmbovițean, hotărăsc cine trebuie să conducă școlile.

Inspectorul școlar general, Cătălina Homeghiu, trebuie să-și dea demisia de urgență pentru că, din postul pe care îl ocupă, trebuie să decidă ceea ce este mai bine în interesul elevilor și al părinților, nu al PNL. În cazul de față, inspectorul școlar general nu mai există. A fost înlocuit de un politruc dornic să nu-i supere pe mai marii zilei, chiar dacă este conștient că, prin deciziile pe care le ia, afectează bunul mers al școlilor și chiar viitorul copiilor noștri.

Sursa: PSD Dâmbovița

Banner

1 Comment

  1. Asa o fi ,dar la CJ unde a fost numit sef serviciu la Salvamont persoana care in 2020 era supusa unei anchete juridice, pentru fapte care au adus prejudiciu financiar si de imagine?
    Si pe deasupra a deranjat rau si partidul ,dar care atunci avea alta conducere.Deci trebuie sa nu fi corect, pentru a primi post de sef.Bravooo.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top